Kantareller

Vill inte så mycket, bara säga att ni som inte varit ute och plockat kantareller än gör det. Vi har plockat så mycket så nu börjar jag ha råd att pröva lite nytt med kantarellerna. Inläggningar, röror, nya stuvningar och lite mer. Trattkantareller har oxå börjat sticka upp så snart drar det i gång. Fast så klart det finns annan svamp som man plockar oxå,


Blodgranriska jätte god men tyvärr så älskar maskarna oxå denna svamp.


Å denna, gå inte förbi det är en döds synd, för mig har den hetat Frostskivling i alla tider enda sen barnsben men nu har jag upptäckt att den heter Rimskivling. Ja så kan det vara som tur är är den fortfarande ätlig och mycket god matsvamp :)


Smörsopp har vi gott om i våran skog, den är inta att förakta den heller. Men det kan vara lite tidigt än att hitta denna goding.


Detta plockar man på en halvtimme, det är inte klokt vad gula kantareller det finns i år. jag har inte gått någonting på dom vanliga ställena i år, bara prövat nya marker och det växer över allt i år.

Så ut och plock ni som inte gjort det än och ni som har plockat men bara plockar kantareller prova någon ny svamp i år och lär er den. Det är jätte roligt att plocka lite annan svamp även de år som det inte finns så många gula.
Ses i skogen hej för denna gång.
1 kicki:

skriven

Du är duktig du Mia som törs prova andra svampar, jag håller mej till gul kantarell, trattis och karl johan...

Ja man har mer i frysen än vad man egentligen gör av med, kanske skulle man prova på att lägga in den som du gör också...kanske....

Kram och ha en fin helg...vi drar till stugan, om ni är ute och letar svamp i andra skogar så kom upp och hälsa på...

2 Gunilla:

skriven

Oj,oj Kan detta vara sant ????

Kommer snart och synar....



Gunilla

Kommentera här: