Besöka trollen i skogen

 Igår var Micke här med Miriam och Rickard så vi åt kolbullar ute i dungen.
 
 Solen sken så gött å himlen var blåsvart.
 
 När vi ätiet färdigt så var det helmulet men inget regn.
 
 Två filurer som är mätta och nöjda.
 
 Miriam fyndade i buskarna.
 
 
Rickard visar sin magiska pinne.
 
Sen gick vi iväg för att titta om trollen ville prata med oss, under tiden som morfar och Micke fixade med lite annat. Och då måste man naturligtvis ha med sig ett trollspö.
Miriam provar olika spön och känner om det kan vara ett riktigt trollspö.
 
Här konstaterar hon att det var nog både för långt och för tungt.
 
Men kolla här, kan det bli mer rätt. Ett rött trollspö kan bara vara bäst.
 
Rickard hittade oxå ett fantastiskt trollspö, det gick att använda som motorsåg och skjuta pilar med och mycket mycket mer.
 
Ett typiskt spökträd hittade vi oxå.
 
Här har vi ingången till trollens ena bostad.
 
Tyvär var det inget av trollen som ville prata med oss idag . Men vi får gå dit fler gånger och se om vi har bättre tur då :))
 
 
 

Rusksöndag

Här var vi uppe i tid kan jag lova, på söndag morgonen. Kl. 06.00 var vi uppe hundarna fick mat vi åt frukost och sen satte vi på TV:en och... hoppsan vi hade visst gått upp 05.00. Så jaa, vi fick en riktigt lång dag i går, ha ha ha!
Hur kunde vi missa detta, det brukar vara så uttjatat innan det är dags att ändra kl. men icke, i år har det gått oss helt förbi...
 
Tog oss en liten "glysvända" med bilen och här ser vi två svanar som äter gosaker från botten.
 
En gammal jordkällare som finns kvar men inget hus. Hur många gånger har dom gått i den dörren tro. Först ska det safta, syltas göras inläggningar och allt annat som skall göras innan man går till jordkällan för att förvara det. Sen ska man hämta det när det är dags att äta det som finns i källaren. Mycke jobb har det varit här innan det börjar rasa ihop.
 
En bäck som jag undrar om det kanske kan finnas någon bäcköring i!
 
 
Lördag så var det lite tungt här. Dagen som Stina skulle flytta, men den ensamhund hon är så har Drottning Stina fått sitt egna kungadömme. Paul har varit här många gånger under hösten och när han, kusinen och mamma kom så tror jag Stina visste att nu är ni äntligen här för att hämta mig :) Go tösa!
Ni skulle sett vad svansen gick och hur hon tittade djupt i ögonen på sin nya husse. Det var kärlek det :)
Babbi ligger ju oftast i våran säng men ibland händer det att hon kommer ut och lägger sig i soffan, vet inte om det var ett sätt att säga hej då på till Stina. Ses en annan dag sa Babbi och gick sen in i sovrummet igen.
 
Drottningen Stina ser inte så glad ut här, men nu är hon nöjd och glad, ingen annan hund som ska bli pillad på bara lilla Stina som får all uppmärksamhet. Vi ska åka in och hälsa på henne bara hon bott in sig först. Ja hon flyttade till Karlstad så det är nära till henne.
 

Trevlig helg

Ett ytte pytte litet inlägg bara för att visa att jag är kvar och att det inte är hel dött här, men nästan.
 
Urban, den lille pöjekns vikt är nu 30 kg kärlek.