Jag är tråkig, det blir alldrig uppdaterat här...

Ingenting händer här på min blogg. Jag är för slö men nu ska jag göra ett försök att uppdatera mig. Men det är som vanligt, svamp svamp svamp.
Jo det händer allt lite annat oxå, men svampen har övertaget.


Fredag eftermiddag kom det kamrater med mat å dryck. Kantarellpaj en skaldjurspaj och en blåbärspaj med vaniljvisp. Mätta och belåtna gick vi sen till puben.

Lördagkväll var vi till Slättåsen på grillkalas och i puben var det möhippa.

Söndag ut i svampskogen, vad nu det ska vara nödvändigt för. Har nu flera gånger försökt plocka annan svamp för ex inläggning å lite annat... men försök gå förbi gula kantareller, jag har verkligen försökt men icke att det går.


Men nu börjar dom iallafall  få lite konkurens... Så nu går man med två korgar, en för gula och en för trattisar. Jaja, så blir det när det slagit slint i skallen.


Visst är det väll läckert...


En kvart så var kvällsmaten ordnad. Så vad blev det då?


Trattsoppa så klart, å vad det är gott istället för dom där tjatiga varmasmörgåsarna  ;)


Familjen Trana tog en kvällstur.


Sara å Berit tar ett kvällsbus under bordet. Berit har alltid övertaget att Sara går med på det?


Mattes godingar men bara tre av dom...

Ja nu blev det inget mer. Får se när det kan bli lite fart på uppdateringarna, kanske det blir bättre när det blir mörkare kvällar fram i höst.

Regn

Äntligen lite regn igen, så att man slipper plocka dessa kantareller :) frysen är mer än full och man kan inte gå förbi alla fina kantareller. Har försökt plocka lite annan svamp och låta bli kantarellerna, men icke! Kantarellerna tar överhand hela tiden. Så mycket har jag alldrig skådat som i år och då tycker jag att vi är bortskämda i vanliga fall med våran svampskog.
men nu kommer det regn igen och det betyder....    mer svamp!


Ja ni förstår, det är inte lätt att låta bli. Ändå är dom små urgallrade till små lyx påsar som man använder till jul och påsk omeletten men i år kan man ha dom små lyx påsarna till mycket annat oxå.Jaha, då var det färdig rensat för denna gång igen. Ser ni lyx grytan med dom mindre kantarellerna.
Det är ungefär vad man får på en vanlig höst totalt, så här är det varje dag nu.

Underbara regn, nu kommer det mer kantareller ;/

Kantareller

Vill inte så mycket, bara säga att ni som inte varit ute och plockat kantareller än gör det. Vi har plockat så mycket så nu börjar jag ha råd att pröva lite nytt med kantarellerna. Inläggningar, röror, nya stuvningar och lite mer. Trattkantareller har oxå börjat sticka upp så snart drar det i gång. Fast så klart det finns annan svamp som man plockar oxå,


Blodgranriska jätte god men tyvärr så älskar maskarna oxå denna svamp.


Å denna, gå inte förbi det är en döds synd, för mig har den hetat Frostskivling i alla tider enda sen barnsben men nu har jag upptäckt att den heter Rimskivling. Ja så kan det vara som tur är är den fortfarande ätlig och mycket god matsvamp :)


Smörsopp har vi gott om i våran skog, den är inta att förakta den heller. Men det kan vara lite tidigt än att hitta denna goding.


Detta plockar man på en halvtimme, det är inte klokt vad gula kantareller det finns i år. jag har inte gått någonting på dom vanliga ställena i år, bara prövat nya marker och det växer över allt i år.

Så ut och plock ni som inte gjort det än och ni som har plockat men bara plockar kantareller prova någon ny svamp i år och lär er den. Det är jätte roligt att plocka lite annan svamp även de år som det inte finns så många gula.
Ses i skogen hej för denna gång.