Azzlan

Här har det varit lite dött igen fast jag lovat mig själv att lägga ut oftare.
Nu har vi fått två hundar till, men bara tillfälligt. Det är Linda och Jonny som rest till Thailand och är borta en månad. Avundsjuk jag... joda det är jag allt!
Men vi har Pappa Azzlan och Fiona här nu, Fiona är dotter till Mamma Sara här hos oss och syster till Anita så klart. Så ni som tror ni kanske ska få se lite blandade bilder kan nog ställa in er på att det kommer bli mycket hundbilder här nu. Från både telefon och kameran.
 Först ut blir Pappa Azzlan :)
 
 Pappa Azzlan stor och grov och så gooo!
 
 Men som alla bullar så missar han inte att trampa en på fötterna när han går förbi, känns!
 
Ja han är inte bara snäll go och vacker...
 
Han har blivit våran trädgårdsmästare också, eller om han är släkt med grävlingen?
 
Ja det var en liten presentation av Pappa Azzlan. Då blir det troligtvis Fiona nästa gång.
 
 

Söndagsmat

Idag fick det bli sushi och varmrätten blev rådjursstek Lillemor 😜😂

Ha en bra söndag

en tur på hea

I flera år har vi pratat om att gå till den där turkosa pölen som finns på Hea i Brattfors. Men det blir aldrig av. Men sen i går kännde jag efter nästan två veckors försiktiga rörelser att nu får det vara nog, ut på Hea, det är slätt att gå där och lite upp och ner, det måste jag väl för f.. klara.
Sagt och gjort och här är lite resultat av den turen.
 
Här kommer jag kopiera in fakta för denna turkosa dödis pöl som det var så fantastiskt att äntligen hitta.Måste dit och ta fler foton men då måste det bli senare på dagen så solen skiner på pölen bättre.
 
Groparna är kraterliknande fördjupningar efter isberg som legat inbäddade i sanden. Ordet ”dödis” kommer av att isberget fastnat i bottnen och inte kan röra sig, till skillnad mot inlandsisen som hela tiden rörde sig som en stor massa och därför kallas ”levande is”. De största och djupaste groparna har små sjöar. Sundstjärn har turkosfärgat vatten beroende på förekomsten av ett växtplankton i vattnet. Kring Alsterstjärnarna och västerut mot Sundstjärnen växer äldre tallskog.
 
 
Leif har också klättrat ner för att titta hur det ser ut på nära håll.
 
Här en bild på fallna ttröd som ligger i vattnet, nästa gång ska jag gå runt och se vart man kan få bästa fotot. näsat gång? om 10 år eller?
 
Babbi på långpromenad, vi gick förbi garaget och över vägen ut på gärdet, bra jobbat Babbi ;)
 
Bara man kom över vägen så kunde man snicisnocka en långstund.